نکروز بینی بعد از عمل _ پروفسور محمد نعیمی

نکروز بینی قابل درمان است ؟

مجله پزشکی
اشتراک گذاری مقاله

فهرست مطالب

بروز نکروز بینی آن هم پس از رینوپلاستی یا تزریق فیلر که با هدف زیبایی بیشتر انجام می شود ، یکی از ناخوشایندترین اتفاق هایی است که می توان بر سلامت جسمی و روحی افراد تاثیرات قابل توجهی داشته باشد.هر چند این عارضه به ندرت اتفاق می افتد و روش های درمانی مختلفی نیز برای آن وجود دارد ، با این حال بهتر است با علل اصلی نکروز بینی آشنا شویم تا با کنترل درست علل اصلی ، از وقوع آن پیشگیری کنیم. ما در این مقاله به طور کامل به علل ، علائم و درمان های نکروز بینی خواهیم پرداخت بنابراین اگر شما نیز قصد رینوپلاستی دارید ، تا انتهای این مقاله را دنبال کنید.

نکروز بینی بعد از عمل _ پروفسور محمد نعیمی

نکروز بینی در اثر چه عواملی ایجاد می شود ؟

جراح بینی خوب مشهد ، دکتر محمد نعیمی ، اصلی ترین مرحله درمان هر عارضه را آشنایی با علل ایجاد آن می داند ، درواقع درک صحیح از اصلی عوامل ایجاد نکروز بینی به عنوان یک مرحله مهم در شروع روند درمان آن شناخته می شود. برخلاف بسیاری از افراد که نکروز را تنها نتیجه ی جراحی بینی در شرایط غیراستاندارد می دانند ، باید گفت عوامل دیگری نیز در ایجاد آن نقش دارند که در بخش زیر آورده شده اند :
1. تزریق نادرست فیلر (نسداد عروق و کاهش خون ‌رسانی)
2. جراحی‌ های بینی غیر اصولی( آسیب به عروق تغذیه‌کننده)
3. عفونت ‌های شدید ( گسترش عفونت‌های باکتریایی)
4. مصرف سیگار و مواد مخدر (کاهش اکسیژن ‌رسانی به بافت ‌ها)
5. فشار بیش از حد بر بینی (مانند گچ نامناسب بعد از جراحی)
6. بیماری ‌های عروقی و خود ایمنی (کاهش جریان خون به بافت بینی)
7. دیابت کنترل ‌نشده ( افزایش احتمال زخم و اختلال در ترمیم بافت )

اما به طور کلی می توان گفت هر عاملی که سبب کاهش خون‌ رسانی به بافت‌ ها شود یک عامل مهم در ایجاد این عارضه شناخته می شود.

عکس نکروز بینی

در بخش زیر عکس واقعی نکروز بینی را مشاهده می کنید که طی روند درمان در حال بهبود پیدا کردن است :

عکس واقعی نکروز بینی بعد از جراحی _ دکتر محمد نعیمی

علائم اولیه نکروز بینی

در مراحل ابتدایی نکروز ، علائمی مانند درد شدید و مداوم که با مسکن‌ ها کاهش نمی‌یابد ، تغییر رنگ پوست به سفید یا بنفش به دلیل کاهش جریان خون همراه با تورم غیرعادی و سفتی در ناحیه آسیب ‌دیده و احساس سرمای بیش از حد در پوست بینی ظاهر می‌شود. همچنین ممکن است بیمار دچار بی‌ حسی یا سوزن‌ سوزن شدن در ناحیه بینی شود که نشان‌ دهنده کاهش خون ‌رسانی است.

عوامل ثانویه نکروز بینی

در صورت پیشرفت نکروز ، سیاه شدن بافت ‌ها و ایجاد زخم ‌های عمیق اتفاق می‌افتد که نشان ‌دهنده مرگ کامل سلول‌ها است. ترشحات چرکی و بوی نامطبوع نیز از علائم ثانویه هستند که معمولاً به دلیل عفونت بافت نکروزه رخ می‌دهند. علاوه بر این ، گسترش التهاب به بافت ‌های اطراف ، از دست رفتن ساختار بینی و در موارد شدید ، سوراخ شدن تیغه بینی (سپتوم) می‌تواند از عوارض بعدی باشد.

نکروز بینی بعد از فیلر

نکروز بینی می‌تواند بعد از تزریق فیلر اتفاق بیفتد ، به ‌ویژه زمانی که فیلر به‌ طور نادرست و در داخل یا نزدیک عروق خونی تزریق شود. این اتفاق باعث انسداد عروق و کاهش جریان خون در بافت بینی می‌شود که در نهایت منجر به مرگ سلول ‌ها و نکروز می‌گردد. رایج‌ ترین ناحیه برای این مشکل ، قسمت ‌های بالایی و نوک بینی است ، زیرا عروق خونی در این نواحی بسیار حساس و محدود هستند. تزریق بیش از حد ، استفاده از فیلرهای نامرغوب و عدم آگاهی از آناتومی بینی توسط پزشک یا فرد تزریق‌کننده ، خطر این عارضه را افزایش می‌دهد.

نکروز بینی چند روز بعد از عمل اتفاق می افتد ؟

زمان شروع نکروز بینی به طور دقیق مشخص نیست گاهی کاهش خون رسانی به بافت به صورت تدریجی ایجاد می شود و گاهی نیز به طور کاملا مشخص ، مرگ سلولی با عدم خون رسانی کامل ، اتفاق می افتد ، با این حال یک محدوده زمانی 3 الی 7 روزه را می توان برای مشاهده نشانه های آن در نظر داشت ، بنابراین اگر در این دوره زمانی متوجه علائمی مانند ، تغییر زنگ پوست بینی به حالت کبودی و سیاه شدگی ، درد و تورم غیرعادی شدید ، بهتر است برای پیشگیری از شدت گرفتن آن با جراح خود مشاوره داشته باشید.

آیا امکان درمان خانگی نکروز بینی وجود دارد ؟

نکروز بینی یک وضعیت جدی و خطرناک است که نیاز به مداخله پزشکی فوری دارد و درمان خانگی برای آن امکان ‌پذیر نیست. درمان‌ های خانگی مانند استفاده از پمادها ، ماساژ یا کمپرس‌های گرم و سرد نه‌ تنها تأثیری در بهبود نکروز ندارند ، بلکه ممکن است وضعیت را بدتر کنند. بهترین اقدام ، مراجعه سریع به پزشک متخصص است تا با ارزیابی دقیق ، روش ‌های درمانی مناسب را ارائه کند در نظر داشته باشید تأخیر در درمان می‌تواند باعث پیشرفت نکروز و تخریب دائمی ساختار بینی شود.

درمان دارویی نکروز بینی

اولین مرحله درمان نکروز بینی ، استفاده از داروهایی است که به افزایش جریان خون کمک می کنند و عفونت ناشی از آن را کنترل می کنند. برخی از اصلی ترین داروهای موثر درمان نکروز بینی شامل موارد زیر است :
1. داروهای ضدانعقاد: مانند آسپرین یا وارفارین که به بهبود جریان خون در عروق کمک می‌کنند و از گسترش نکروز جلوگیری می‌کنند.
2. آنتی ‌بیوتیک ‌ها: برای پیشگیری یا درمان عفونت ناشی از نکروز ، معمولاً آنتی ‌بیوتیک ‌هایی مانند سفالکسین یا آموکسی‌ سیلین-کلاوولانات تجویز می‌شود.
3. داروهای ترمیم‌کننده بافت: مانند پنتوکسی ‌فیلین که باعث بهبود گردش خون در ناحیه آسیب‌ دیده می‌شود.
4. کورتیکواستروئیدها: در برخی موارد برای کاهش التهاب و تورم تجویز می‌شود، اما مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.
5. پمادهای ترمیم‌کننده و ضدعفونی‌ کننده: مانند سیلور سولفادیازین که به پیشگیری از عفونت در بافت نکروزه کمک می‌کند.

جهت دریافت مشاوره از دکتر نعیمی ، فرم زیر را پر کنید.

دکتر محمد نعیمی

دکتر محمد نعیمی ، دارای بورد تخصصی گوشو حلق و بینی و جراحی سر گردن و فوق تخصص جراحی پلاستیک صورت از آمریکا هستند که با بهره مندی از علم روز دنیا و تجهیزات مدرن ، در جهت افزایش سلامت و زیبایی افراد فعالیت می کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها