جراحی بینی استخوانی نوعی از عمل بینی است که عموما با نتایج بسیار موفق نسبت به سایر انواع عمل بینی همراه است ، داشتن برخی ویژگی های اصلی مانند برآمدگی استخوانی پل بینی که در اصطلاح عمومی به عنوان قوز بینی شناخته می شود و عدم تقارن در دو طرف بینی و حتی نیاز به کوچک کردن بینی سبب می شود افراد نیاز به رینوپلاستی پیدا کنند. بنابراین ما در این مطلب به توضیحی از مراحل و مزایای جراحی بینی استخوانی می پردازیم و مهمترین سوالات در این زمینه را پاسخ خواهیم داد.
جراحی بینی استخوانی چیست ؟
جراحی بینی استخوانی یکی از رایج ترین انواع رینوپلاستی است که به شکل تخصصی برای افرادی انجام می پذیرد که دارای استخوان مقاوم در بخش بالایی بینی و غضروف مناسب در بخش پایینی بینی بوده باشند و پوست نسبتا نازک با حجم چربی پایین داشته باشند. در طی جراحی بینی استخوانی در مشهد ، تغییرات مورد نیاز به منظور رفع مشکلات تنفسی و کمک به افزایش زیبایی و اعتماد به نفس افراد انجام می شود و از آنجایی که ماهیت جراحی بینی ارتباط با مسیر تنفس دارد ، نیاز به بیهوشی و پس از آن دوران نقاهت ، همراه با استراحت است.
انواع روش های جراحی بینی استخوانی
امروزه با توجه به پیشرفت های وسیع حوزه پزشکی ، روش های مختلفی به منظور ایجاد تغییرات مورد نیاز بر روی بینی به کار گرفته می شوند که هر کدام بر اساس شرایط بیمار انتخاب می شود اما اصلی ترین روش ها شامل 2 مورد زیر است :
- جراحی بینی استخوانی به روش باز
جراحی بینی استخوانی در مشهد به روش باز نسبت به سایر تکنیک های رینوپلاستی ، پر کاربرد تر بوده و با ایجاد برش خارجی و بلند کردن پوست بینی همراه است تا به بخش های داخلی بینی دسترسی پیدا شود و تغییرات ساختاری برای بهبود تنفس و زیبایی صورت بگیرد ، با توجه به نوع برش ها ، امکان دسترسی بیشتر برای جراح فراهم می شود و یک گزینه درمانی بسیار مناسب است.
- جراحی بینی استخوانی به روش بسته
این روش نسبت به جراحی باز ، کمتر به کار گرفته می شود زیرا پزشک تنها می تواند از برش های داخلی استفاده کند و بنابراین دسترسی محدودتری خواهد داشت و به دنبال آن ، امکان ایجاد تغییرات ، بسیار محدود خواهد بود.
نمونه کار جراحی بینی استخوانی
در بخش زیر نمونه کار جراحی بینی استخوانی در مشهد توسط دکتر محمد نعیمی را مشاهده می کنید :
بهترین روش جراحی بینی استخوانی
انتخاب بین روش جراحی بینی استخوانی باز یا بسته به شرایط خاص بینی و تجربه جراح بستگی دارد. هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند ، ولی معمولاً برای بینیهای استخوانی ، روش جراحی بینی باز ترجیح داده میشود علت این انتخاب در موارد زیر بررسی شده است :
– دقت و دسترسی بهتر به ساختار بینی
جراحی بینی استخوانی در مشهد به روش باز ، امکان دسترسی بیشتری به ساختار داخلی بینی برای جراح فراهم می کند و میتواند به راحتی تغییرات دقیقی را در قسمتهای مختلف بینی مانند پل ، استخوان و غضروف انجام دهد. این دسترسی بیشتر به جراح این امکان را میدهد که تغییرات پیچیدهتر و ظریفتری ایجاد کند و نتایج قابل پیش بینی تری در مقایسه با روش بسته داشته باشد.
– نتایج دقیقتر و طبیعیتر
به دلیل دید مستقیم و بهتر در جراحی باز ، جراح میتواند تغییرات دقیقتری در قسمتهای مختلف بینی ایجاد کند و نتایج نهایی اغلب طبیعیتر و متناسبتر و قابل پیش بینی تری با صورت فرد خواهد بود.
– تغییرات بیشتر
در جراحی بینی استخوانی مشهد ، ممکن است تغییرات پیچیدهتری مانند تراشیدن استخوانهای بینی یا اصلاح فرم پل بینی نیاز باشد. در این شرایط ، روش باز به جراح اجازه میدهد تا بهتر این تغییرات را انجام دهد.
– دسترسی به مشکلات داخلی
اگر مشکلاتی مانند انحراف تیغه بینی (دیواره میانه بینی) وجود داشته باشد ، در روش باز این مشکلات بهتر قابل شناسایی و اصلاح هستند.
با این حال ، روش بسته نیز در برخی شرایط ممکن است انتخاب مناسبی باشد ، بهویژه در جراحیهای سادهتر که نیاز به تغییرات زیاد ندارند. در نهایت، انتخاب بین این دو روش بستگی به تجربه جراح ، ویژگیهای بینی و نتایج مورد نظر شما دارد.
فیلم جراحی بینی استخوانی
نمونه کار جراحی بینی استخوانی در مشهد توسط دکتر محمد نعیمی را مشاهده می کنید :
مشکلات قابل رفع در جراحی بینی استخوانی
با توجه به اینکه عمل بینی نوعی جراحی زیبایی شناخته می شود ، اکثر افراد انتظار تغییر فرم بینی در چهره را دارند اما این تنها بخشی از تغییر است ولی نمی توان نسبت به نقش این روش در بهبود تنفس بی تفاوت بود به طور کلی با رینوپلاستی 2 تغییر اساسی اتفاق می افتد که شامل موارد زیر است :
1. رفع مشکلات تنفسی
جراحی بینی استخوانی راه حلی است که میتواند مشکلات تنفسی ناشی از انسداد یا انحرافات بینی را نیز اصلاح کند. رایج ترین تغییراتی که جراح با هدف بهبود عملکرد تنفسی انجام می دهد شامل موارد زیر است :
- اصلاح انحراف تیغه بینی (سپتوم )
- رفع پولیپهای بینی
- کوچک کردن یا تغییر شکل شاخک های بینی
- گشاد کردن مسیر های تنفسی داخلی بینی
2. بهبود ظاهر و زیبایی بینی
به طور مشخص اکثر افراد رینوپلاستی را با هدف زیبایی بیشتر انجام می دهند و در این حالت جراح به ایجاد تغییرات زیر می پردازد :
- کوچک کردن استخوان های بینی
- اصلاح قوز بینی
- باریک کردن نوک بینی
- تصحیح عدم تقارن بینی
- رفع افتادگی نوک بینی
در تمام این موارد جراح بر اساس نیاز بیمار روش هایی را برای ایجاد تغییر انتخاب می کند گاهی صرفا به اصلاح مشکلات ظاهری می پردازد و گاهی در صورت انسداد مسیر تنفسی نیاز به ایجاد تغییراتی برای بهبود تنفس است.
مدت زمان جراحی بینی استخوانی چقدر است ؟
مدت زمان جراحی بینی استخوانی معمولاً بین ۱.۵ تا ۳ ساعت متغیر است و به پیچیدگی عمل و تغییرات مورد نیاز بستگی دارد. عواملی مانند نوع بینی ، میزان اصلاحات لازم برای ظاهر یا رفع مشکلات تنفسی و تکنیک مورد استفاده توسط جراح (باز یا بسته بودن جراحی) بر مدت زمان عمل تأثیر میگذارد. در موارد ساده تر که تنها تغییرات جزئی بر روی ظاهر بینی انجام میشود ، زمان عمل کوتاه تر است ، اما اگر اصلاحات گسترده مانند رفع انحراف تیغه بینی یا بازسازی ساختار بینی لازم باشد ، ممکن است زمان بیشتری صرف شود.